Bas van den Ende Recycling breidt uit: Overname Plastic Recycling Company

Bas van den Ende Recycling (BVDER) uit Hoek van Holland heeft Plastic Recycling Company (PRC) uit Schijndel overgenomen. Hiermee is BVDER 100% eigenaar van PRC geworden. De overname van PRC is in lijn met de groeistrategie van BVDER; dé toonaangevende speler in het recyclen van (harde) kunststoffen. Door deze overname kunnen de operationele activiteiten efficiënter ingericht en uitgebreid worden. Daarnaast zet BVDER een goede stap richting landelijke dekking.

Dennis Jorissen voormalig eigenaar van PRC zal toetreden tot de directie van BVDER. De naam van het bedrijf zal worden gewijzigd in Bas van den Ende Recycling locatie Schijndel. Het aantal m2 van de locatie Schijndel zal na overname worden vergroot van 8.000 naar 27.000 m2. Voor de medewerkers van PRC verandert er verder niets.

BVDER Schijndel

Een vooraanstaand bedrijf als het gaat om het recyclen van harde kunststoffen. Vanuit de visie People, Planet en Profit werken zij aan een circulaire toekomst. Naast de kunststofverwerkingstak voor tuinmeubelen, pp kratten en bumpers heeft BVDER Schijndel ook een handelstak.

BVDER Hoek van Holland

Een toonaangevend verwerkersbedrijf dat beschikt over de nieuwste machines en technieken, om steeds meer grondstoffen goed te scheiden en om te zetten in hoogwaardig maalgoed. BVDER investeert voortdurend in vakkundig, enthousiast personeel en in productielijnen. Recent is een lijn gestart voor het recyclen van Big Bags.

Bas van den Ende

“Wij zijn klaar voor de volgende stap om onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Door de overname zal het team groeien naar 65 werknemers waarmee we in 2023 maar liefst 90.000 ton product gaan verwerken.”

Dennis Jorissen

“Ik ben blij met deze overname. Hierdoor kunnen we groei in de toekomst mogelijk maken en de productieprocessen nog beter optimaliseren, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.”

Partijen zijn gedurende het proces bijgestaan door YEALD, wat door Bas en Dennis als zeer prettig is ervaren.