Recycling

Waarom Recyclen?

Dagelijks worden er kilo’s afval weggegooid. Dit afval is veel meer waard dan je denkt. Door de reststroom te recyclen besparen we grondstoffen en energie, en op deze manier dragen we bij aan een beter milieu en een betere wereld voor de volgende generaties.

BVDER beschikt als modern en vooruitstrevend recyclingbedrijf over de nieuwste machines en technieken, om steeds meer grondstoffen goed te scheiden en om te zetten in hoogwaardig maalgoed. Wij verzamelen allerlei soorten harde kunststof uit de tuinbouw, zoals druppelslangen en potjes, en daarnaast ook consumenten afval zoals afvalcontainers, kratten, speelgoed etc. In ons recyclingproces voldoen wij aan de hoogste milieu- en kwaliteitseisen. Zo investeren wij voortdurend in vakkundig, enthousiast personeel en in onze productielijnen. Kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Als specialist in de afvalbranche staan we garant voor duurzame recycling van jouw reststromen. Ons uitgangspunt is altijd het behoud van grondstoffen. Met onze processen dringen we het gebruik van fossiele brandstoffen terug en verminderen we de uitstoot van CO2. Onze gerecyclede grondstoffen zijn de basis voor duurzame producten die je terugvindt in nieuwe kunststofproducten of verwerkt worden tot ganulaat. Zo krijgen jouw reststromen hun waarde terug en maken we écht impact op het milieu.

The circle of recycling

Recyclen betekent letterlijk ‘hergebruiken’. De kunststoffen uit afval worden opnieuw gebruikt om er iets nieuws van te maken. Deze cirkel is een besparing van zowel grondstoffen als energie. Deze cirkel wordt naadloos toegepast en geïmplementeerd binnen ons bedrijf:

Oude, harde kunststoffen worden bij ons binnengebracht, waarna wij het recyclingproces in gang zetten. Het afval wordt bij ons vermalen, gewassen, gescheiden en nogmaals vermalen. Het eindproduct is hoogwaardig gedroogd maalgoed voor de maakindustrie, die onze producten vervolgens weer inzet voor nieuwe kunststofproducten. Zo dragen wij bij aan een veiligere, schonere en duurzame wereld.